Een lauwwarme tomatensalade met orzo, parmaham en pijnboompitten.

Ingredients

  • parmaham - 150 gs ((pakje 90 g))
  • pijnboompitten - 50 gs ((zakje 150 g))
  • basilicum - 1 ((15 g))
  • knoflook - 2 teens ((netje 250 g))
  • tastytom-trostomaten - 380 gs
  • olijfolie - 3 eetlepels (extra vierge (fles 1 liter))
  • chilivlokken - 1 theelepel
  • tijm - 0.667 bakje ((à 15 g alleen de blaadjes))
  • balsamicoazijn - 3 eetlepels
  • orzo - 300 gs (pasta)
  • rivolo-cherrytomaten - 400 gs
  • bakpapier -

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Verdeel de parmaham op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de ham in 15 min krokant Laat even afkoelen en verkruimel de ham.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboompitten op middelhoog vuur in ca. 3 min lichtbruin, Laat afkoelen op een bord.
  3. Pluk ondertussen de blaadjes van het basilicum en snijd de stelen fijn. Snijd de tenen knoflook fijn. Halveer de tastytom-tomaten.
  4. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg de tomaten met de snijkant onder in de pan. Doe de basilicum-stelen, knoflook, chilivlokken en tijm erbij en bak in 7 min. lichtbruin, Voeg de balsamico-azijn toe en haal de pan van het vuur.
  5. Kook ondertussen de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet af. Halveer ondertussen de cherry-tomaten
  6. Meng de warme orzo met de cherry-tomaten, basilicumblaadjes en de gebakken tomaten. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de salade op een schaal en bestrooi met de pijnboompitten en het parmahamkruim.

Find more recipes at https://mealie.daanzillen.nl!