Ingredients
- zonnebloemolie -
- aubergine - 1 (grote (in kleine blokjes))
- olijfolie - 3 eetlepels
- ui - 1 (in dunne halve ringen)
- bleekselderij - 2 (stengels (in kleine blokjes))
- puntpaprika - 1 ((in kleine blokjes))
- zout en peper - (zout en zwarte peper)
- harissa - 1 theelepel
- rijpe tomaten - 100 (in kleine blokjes)
- passata - 150 milliliters
- rode wijnazijn - 4 eetlepels
- suiker - 0.5 eetlepel
- kappertjes - 40 grams
- olijven - 40 grams (gehakt)
- peterselie - 0.5 bosje (blad fijngehakt)
Instructions
- Giet een laagje van 1 cm zonnebloemolie in een grote koekenpan. Bak hierin de aubergine in 5-7 minuten goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Verwarm intussen de olijfolie in een hapjespan. Fruit hierin de ui, bleekselderij en puntpaprika met een snuf zout. Roer de harissa erdoor en bak 1 minuut mee.
- Voeg de gebakken aubergine, tomaten, passata, rode wijnazijn, suiker, kappertjes en de olijven toe. Bestrooi met wat zout en peper, breng aan de kook en laat 15 minuten, met het deksel op de pan, op laag vuur pruttelen.
- Laat afkoelen tot lauwwarm. Proef, breng indien nodig verder op smaak en schep de peterselie erdoor.
- Lekker met geroosterd brood, couscous, of pasta.
Find more recipes at https://mealie.daanzillen.nl!