Popcorn maken in een pan
Ingredients
- arachideolie - (of andere olie met hoog rookpunt (kokosolie, zonnebloemolie))
- maiskorrels - (kies geschikte voor popcorn)
- zout - (varieer evt met andere kruiden)
Instructions
- Plaats een kookpan met goed sluitend deksel op stand 8 (inductie) en laat de pan heet worden. Giet daarna een dun filmlaagje olie op de bodem en laat de olie op temperatuur komen. Test de hitte met een paar maïskorrels: begint de olie rondom te bruisen, dan ben je klaar voor de volgende stap.
- Bedek de bodem van de pan met één enkele laag maïskorrels. Zet het deksel er losjes op, met een klein kiertje voor de stoom. Zodra de eerste korrels poppen, schud je de pan elke minuut kort zodat de popcorn gelijkmatig gaart en niet verbrandt.
- Wanneer ongeveer eenderde tot de helft van de pan gevuld is met gepopte korrels, verlaag je het vermogen naar stand 7. Neemt het poppen duidelijk af, zet dan terug naar stand 4. Hoor je nog maar sporadisch een ‘pop’, zet de kookplaat uit.
Find more recipes at https://mealie.daanzillen.nl!