Hoofdgerecht 4 personen. Bereiding: 30 minuten + ca. 1,5 uur stoven
Ingredients
- 1 600 g runderlappen (in blokken van 2 cm) - 1 (600 g runderlappen (in blokken van 2 cm))
- 1 1 el bloem - 1 (1 el bloem)
- 1 zeezoutvlokken en zwarte peper - 1 (zeezoutvlokken en zwarte peper)
- 1 2 el olijfolie - 1 (2 el olijfolie)
- 1 1 ui (in dunne halve ringen) - 1 (1 ui (in dunne halve ringen))
- 1 2 tenen knoflook (gehakt) - 1 (2 tenen knoflook (gehakt))
- 1 2 blikken tomatenblokjes (à 400 g) - 1 (2 blikken tomatenblokjes (à 400 g))
- 1 200 ml rode wijn - 1 (200 ml rode wijn)
- 1 ½ bosje tijm (blad gehakt) - 1 (½ bosje tijm (blad gehakt))
- 1 2 takjes rozemarijn (naaldjes fijngehakt) - 1 (2 takjes rozemarijn (naaldjes fijngehakt))
- 1 ½ runderbouillonblokje (à 500 ml bouillon, verkruimeld) - 1 (½ runderbouillonblokje (à 500 ml bouillon, verkruimeld))
- 1 400 g pappardelle - 1 (400 g pappardelle)
- 1 Parmezaanse kaas (tot krullen geschaafd, voor erbij) - 1 (Parmezaanse kaas (tot krullen geschaafd, voor erbij))
Instructions
- Bestrooi de blokken rundvlees met de bloem, zeezoutvlokken en peper en schep om. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een braadpan. Bak het rundvlees op middelhoog vuur in 5 minuten rondom bruin aan. Schep uit de pan.
- Doe weer 1 eetlepel olijfolie in de pan. Fruit de ui 5 minuten en bak dan de knoflook 1 minuut mee. Voeg het rundvlees inclusief vleessappen toe, de tomatenblokjes, rode wijn, tijm, rozemarijn en het runderbouillonblokje. Giet er 250 ml kokend water bij, roer om en breng aan de kook. Kook 1 uur met het deksel op de pan op laag vuur.
- Verwijder het deksel en kook nog 30-45 minuten, tot het vlees helemaal gaar is en de saus is ingedikt. Roer goed door. Proef en pas indien gewenst de smaken aan met zeezoutvlokken en peper.
- Kook de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet af, verdeel over kommen en schep er ragù bij. Bestrooi naar hartenlust met Parmezaankrullen.
- Diepvriestip: Je kunt de runderragù invriezen, bijvoorbeeld geportioneerd in afsluitbare diepvrieszakjes. Het blijft 3 maanden goed. Laat een nacht ontdooien in de koelkast, of verwarm direct uit de vriezer. Laat goed heet worden voor je de ragù eet.
Find more recipes at https://mealie.daanzillen.nl!