Eenpansgerecht, ecept van Ottolenghi. De gemarineerde feta is ook lekker over salades, bewaar hem maximaal een week in de koelkast

Ingredients

  • feta - 200 gs (in blokjes van 1-2 cm gebroken)
  • chilivlokken - 0.5 theelepel
  • venkelzaad - 4 theelepels (geroosterd en licht gekneusd)
  • olijfolie - 75 milliliters
  • orzo - 250 gs
  • knoflook - 3 teens (tenen, fijngehakt)
  • sinaasappelschil - 3 (dunne repen)
  • tomatenblokjes - 400 gs (I blik van)
  • groentebouillon - 500 milliliters
  • rauwe gepelde garnalen - 400 gs
  • basilicumblad - 30 gs (grof gescheurd)
  • zout - (en zwarte peper)

Instructions

  1. Meng in een middelgrote kom de feta met 1/4 theelepel chili- vlokken, 2 theelepels venkelzaad en I eetlepel olijfolie. Zet opzij en kook intussen de orzo.
  2. Zet een grote sauteerpan waarvoor u een passend deksel hebt op halfhoog tot hoog vuur. Voeg 2 eetlepels olijfolie, de orzo, 1/8 theelepel zout en royaal versgemalen peper toe. Bak alles onder regelmatig roeren in 3-4 minuten goudbruin. Schep alles uit de pan en zet het opzij.
  3. Zet de pan weer op het vuur en giet de overgebleven 2 eet- lepels olijfolie erin met 1/4 theelepel chilivlokken en 2 theelepels venkelzaad, de knoflook en de sinaasappelschil. Bak alles I minuut tot de knoflook lichtbruin begint te worden en voeg de tomaten, bouillon, 200 ml water, 3/4 theelepel zout en royaal peper toe. Breng alles in 2-3 minuten aan de kook en roer de gebakken orzo erdoor. Sluit de pan, draai het vuur halfhoog tot laag en laat de orzo 15 minuten koken; roer hem een keer of twee goed om tot hij gaar is. Haal het deksel van de pan en laat de orzo nog 1-2 minu- ten koken tot hij de consistentie van risotto heeft. Roer de garnalen erdoor en laat ze in 2-3 minuten roze worden. Roer het basilicum door de orzo en dien meteen op, bestrooid met de gemarineerde feta.

Find more recipes at https://mealie.daanzillen.nl!